به گزارش خبرنگار مهر، صنعت نساجی یکی از قدیمی ترین صنایع در استان اصفهان است که در حال حاضر با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می کند و انتظار می رود تا توجه به این صنعت بیش از پیش شود.
بهرهگیری از ماشین آلات کهنه، کمبود نیروی متخصص، واردات بیرویه، کمبود نقدینگی و قاچاق کالا به همراه برخی از مشکلات بیمه و مالیات از عمده معضلاتی است که فراروی صنعت نساجی ایران قرار گرفته است.
به همین علت انجمن نساجی استان اصفهان به همت خانه صنعت، معدن و تجارت استان نامهای خطاب به دبیر انجمن صنایع نساجی ایران ارائه نموده که متن آن به این شرح است.
با توجه به عطف به نامه شماره 363-91 مورخ 12 اردیبهشتماه سال جاری در ارتباط با موضوع تحقق بخشیدن منویات و دیدگاههای مقام معظم رهبری مبنی بر سال حمایت از تولید ملی، کار و سرمایه ایرانی، اجرایی شدن این دیدگاههای داهیانه را در دو بخش میتوان بررسی کرد: یکی از آنها مشکلاتی است که قانون دارد، اما مجری ندارد و مورد بعد نیز مشکلاتی که نه قانون دارد و نه دارای مجری است.
در این نامه به 10مبحث مهم اشاره شده که یکی از آنها این است که سالهای گذشته نیز امر تولید در دستور کار مسئولان قرار میگرفت و حمایتهایی نیز از طرف تشکلها به عمل میآمد اما از اجرایی شدن آن خبری نبود، به طور مثال قانون رفع موانع تولید و کسب و کار به فراموشی سپرده شده است.
مبحث بعدی این است که در ارتباط با موضوع هدفمندسازی یارانهها قرار بود همزمان با حذف یارانهها اصلاح نظام بانکی، مالیاتی، توزیع، گمرکی، کار و بهرهوری انجام شود.
طبق محتوای این نامه آورده شده که باید 30 درصد از سهم کارفرما پرداخت شود که این امر باید در سال حمایت از کار و سرمایه ایرانی این کار اجرایی شود.
3 . در کشوری که سهم حق بیمه کارفرما چند برابر سایر کشورها است و بیمه شدگان باید از طریق بیمههای تکمیلی به حق خود برسند سازمان تأمین اجتماعی خدماتی ارائه نمیدهد در این جا این سازمان منتفع شده و کارگر و کارفرما متضرر میشوند.
4 . در حالیکه مالیات بر ارزش افزوده در صنایع نساجی در حلقههای مختلف پنبه نخ، پارچه و پوشاک چند بار گرفته میشود تولید نیاز به دفاع دارد.
با توجه به محتوای نامه ارائه شده به دبیر انجمن صنایع نساجی ایران آورده شده در حالیکه ساعات کار مفید در کشور ما 2.6 – 1.4 ساعت در روز است و در سال که روزهای آن 366 روز است، اما به صورت عملی 237 روز کار انجام میشود و در واقع ساعات کار در ایران از افغانستان و پاکستان کمتر بوده و برخلاف اینکه تولید کننده ماهانه سه میلیون و 897 هزار ریال باید بپردازد لکن پرداخت سالیانه کارفرما برای حقوق یک نفر کارگر بیش از 10 میلیون تومان بوده در این صورت تولید چه معنا دارد؟
6. در شرایطی که بانکها منابع خود را روی تولید کننده قفل کرده و بانکهای خصوصی نیز لطف کرده با بهرههای نجومی وام پرداخت میکنند حاشیه سود چقدر است.
7 . در کشور ما که تحریمهای داخلی رنجآورتر از تحریمهای بینالمللی بوده و برخی از ادارات دولتی هیچ همکاری با تولید کننده ندارند، تولید مظلوم واقع شده است.
در ادامه این نامه آورده شده است: در حالیکه از در و دیوار این مملکت کالاهای قاچاق نساجی بالا میرود و طبق گزارش مسئولان مبارزه با قاچاق کالا از 16 میلیارد دلار کالای قاچاق مقدار هشت میلیارد دلار آن یعنی 50 درصد آن کالاهای نساجی بوده و نرخ ارز که میزان برنامه ریزی تعیین تولید است هیچگونه ثباتی ندارد، یعنی تولید و اشتغال نیاز به حمایت واقعی دارد.
9 . در حالیکه در مواقعی مشکل حقوقی برای صاحبان صنایع ( تولید کننده ) در دادسراها به وجود میآید و سند کارخانهها و گواهینامه عضویت آنان در انجمنها و تشکلها به اندازه یک جواز کار یک دکه خرد فروشی ارزش ضمانت ندارد جایگاه تولید و تولید کننده کجاست؟
10 . در اینجا میطلبد با هماهنگی جنابعالی تولید کنندگان ملاقات حضوری با مقام معظم رهبری داشته باشند.
نظر شما